Caiete auxiliare
(La clasă şi acasă)
 »  Caiete auxiliare  »  Matematică şi explorarea mediului

Matematică şi explorarea mediului

Caietul elevului pentru semestrul II, clasa I

Autori: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă,
Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel
Număr de pagini: 56 pagini color
Dimensiune: 20,5 x 26 cm
Preţ: 12.9 lei Comandă

Descarca Ghidul

Cantitate
Produsul "Caietul elevului pentru semestrul II, clasa I" a fost adăugat cu succes în coşul de cumpărături.

Ce doreşti să faci în continuare?

Adaugă şi alte caiete în coş      sau      Finalizează comanda

Descriere

Caietul reprezintă un partener de învățare și de joacă al elevului de clasa I, un reper pentru cadrul didactic, o soluție pentru părinții preocupați de formarea și dezvoltarea propriilor copii.

Contextele variate de învățare și exersare, elementele de joc, diversitatea sarcinilor de lucru îi stimulează pe elevi să acționeze, să întrebe, să intervină, să aibă iniţiativă, să exprime idei.

Temele abordate coincid cu cele de la Comunicare în limba română, sarcinile de lucru și exercițiile – joc constituind premise pentru o reală învățare integrată. Activitățile sunt atractive și originale, asigură în mod eficient înţelegerea, sistematizarea și consolidarea conţinuturilor.

Exercițiile abordează toate temele prevăzute în programa școlară și contribuie la dezvoltarea competențelor specifice Matematicii și explorării mediului.

Materialul este conceput pentru a încuraja:

  • gândirea activă;
  • explorarea;
  • curiozitatea cognitivă;
  • rezolvarea de probleme.

Părerea autorilor

Lucrarea oferă sugestii de abordare integrată a conținuturilor lăsând, în același timp, posibilitatea de a organiza învățarea după criterii proprii, adaptate particularităților fiecărei clase și fiecărui elev. Structurarea sarcinilor de lucru de la simplu la complex, modelele de rezolvare oferite, varietatea itemilor utilizați în probele de evaluare reprezintă căi sigure în demersul învățătorului de a asigura șanse egale de învățare tuturor elevilor.