Despre

De 20 de ani ne implicăm în educație, dezvoltând soluții inovatoare pentru a veni în sprijinul elevilor, părinților și cadrelor didactice din România. Suntem pasionați de procesul prin care, punând la dispoziție noi produse educaționale, le oferim copiilor șansa de a învăța cu plăcere.

Acum mulți ani în urmă, am fost primii în România care am creat lecții digitale destinate elevilor de primar, gimnazial și liceal. Lecțiile concepute de noi au fost un real suport în sute de școli, fiind folosite de mii de elevi și profesori, iar pentru noi asta a fost o sursă de bucurie și de speranță pentru viitorul acestor copii.

Așa cum probabil știți, în ultimii 10 ani am creat comunităţi online dedicate profesorilor, elevilor dar și părinţilor, comunităţi care strâng săptămânal peste 60% din dascălii României şi peste 30% din elevii români şi părinţii lor (în total peste 1.500.000 de vizitatori unici pe lună):didactic.ro, SuntParinte.ro, viitoriolimpici.ro, olimpiade.ro, admitereliceu.ro

Din 2014, ne bucurăm să vă fim din nou alături și să vă propunem manuale pentru: Comunicare în limba română și Matematică și explorarea mediului, clasa I și clasa a II-a. Manualele Editurii INTUITEXT respectă noua programă școlară și noua abordare psihopedagogică interdisciplinară. Manualele sunt concepute de autori cu vastă experiență pedagogică și editorială: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel. Fiecare manual are 2 volume, câte un volum pentru fiecare semestru școlar.

Volumele printate sunt însoțite de un CD care conține versiunea digitală a manualului. Este prima oară când pentru manualele școlare există și o versiune digitală, deci o să fie un an plin de provocări. Tocmai de aceea, suntem pregătiți pe www.didactic.ro și www.intuitext.ro să vă oferim suport și consultanță pentru utilizarea cu succes a manualelor noastre digitale.

O echipă de specialiști o să vă stea la dispoziție și o să vă ajute să folosiți simplu și eficient această nouă modalitate de predare.


Echipa de autori INTUITEXT:

Mirela Mihăescu

Mirela Mihăescu, doctor în pedagogie, 19 ani de experiență ca inspector școlar pentru învățământul primar, 15 ani experiență ca învățător.
Este autor de manuale școlare pentru elevii claselor I-IV, auxiliare pentru elevi, programe școlare, ghiduri metodologice, articole în reviste de specialitate, lucrări de management educațional, curriculum, evaluare, transdisciplinaritate.

Ştefan Pacearcă

Ştefan Pacearcă , profesor pentru Cultură Civică la Şcoala Gimnazială nr.79 şi Şcoala Gimnazială nr.150 din Bucureşti, experienţă vastă în învaţământul primar prin exercitarea funcţiei de inspector şcolar la ISMB, coautor al manualelor/auxiliarelor şcolare pentru clasele I-IV, membru al Comisiei Naţionale de Specialitate pentru învăţământ primar din M.E.N., formator în programe de formare acreditate pentru cadrele didactice, experienţă în proiecte finanţate prin FSE.

Anița Dulman, 32 de ani experiență ca învățător, grad didactic I.
Este autor de manuale școlare pentru elevii claselor I- IV, auxiliare pentru elevi, articole în reviste de specialitate, ghiduri metodologice, articole în reviste de specialitate, lucrări de management educațional, curriculum, evaluare, transdisciplinaritate.

Crenguța Alexe, profesor pentru învățământul primar, grad didactic I, 13 ani experiență ca învățător, 3 ani ca profesor metodist la Casa Corpului Didactic.
Este instructional designer pentru diverse materiale educaționale pentru copii, coautor al unor auxiliare didactice, autor al unor articole în reviste de specialitate.

Otilia Brebenel, profesor pentru învățământul primar, grad didactic I, 19 ani experiență ca învățător; din anul 2012 este cercetător științific al Institutului de Științe ale Educației.
Este autor al unor lucrări de specialitate pentru clasa pregătitoare –ghiduri, caiete de lucru pentru elevi, big-book-uri, programe școlare.