Coşul meu

0 articole 0,00 RON

My Cart -

0 articole

Clasa I - Colectia Inveti cu placere

Vândut de Intuitext
59,90 RON

Disponibilitate: In stoc

 • Autori: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel
 • Caietele auxiliare INTUITEXT pentru clasa I sunt create conform noii programe școlare și au ca scop dezvoltarea de competențe specifice fiecărei discipline, având la bază abordarea interdisciplinară.

Setul conţine:

Învăț să citesc!   Comunicare în limba română

Învăț să scriu! Comunicare în limba română

Dezvoltare personală - Clasa I

Matematică și explorarea mediului - Clasa I

Cantitate:
Suport şi asistenţă
Livrare gratuită peste 150 RON
Comandă rapid

 

 1. Dezvoltare personală - este structurat în 9 unități de învățare cu teme de interes pentru elevii din clasa întâi. Cuprinde o colecție de lecții sub forma unor fișe de învățare, cu sarcinile de învățare introduse prin formulări de tip joc, sugestive pentru înțelegerea cerințelor. Fiecare lecție conține ilustrații-suport pentru declanșarea discuțiilor din cadrul temei. Acestea constituie fie punct de plecare în învățare, prin raportarea copilului la diverse situații de viață din universul apropiat, fie prilej de aplicare a achizițiilor în diverse contexte de viață.

  Auxiliarul, prin sarcinile propuse, valorifică experiența copiilor și fundamentează astfel, autenticitatea învățării.

 2. Învăț să citesc - este structurat în 10 unități de învățare care sunt organizate sub forma proiectelor tematice. Acestea tratează domenii esențiale ale cunoașterii lumii, pornind de la autocunoaștere („Cine sunt eu?”) spre cunoașterea realității înconjurătoare („Ce ne înconjoară?”), a valorilor culturale şi sociale („Cine suntem noi?”, „Cum comunicăm?”), a valorilor democraţiei și a principiului nediscriminării („Cum ne comportăm?), precum și a principiilor care stau la baza unui stil de viață sănătos („Cum ne păstrăm sănătatea?).

  Fiecare unitate de învățare cuprinde mai multe lecții și câte o secțiune de recapitulare, evaluare și ameliorare/optimizare a învățării.   

 3. Învăț să scriu - prin conţinutul său, caietul dezvoltă, în principal, deprinderi de scriere corectă și caligrafică, dezvoltă capacitatea elevilor de a exprima în scris idei și sentimente, dar oferă și contexte de exersare a actului citirii, de îmbogăţire a vocabularului.

  Caietul conține spații cu liniatură specifică alocate scrierii pentru copiere, transcriere, completare de propoziții, formulare de enunțuri, precum și exerciții variate care vizează domeniile: citire/ lectură,  scriere/ redactare, elemente de construcție a comunicării. 

 4. Matematică și explorarea mediului -  Structurat în 12 unități de învățare, auxiliarul conține sarcini atractive, cu grade diferite de dificultate, vizează formarea achizițiilor matematice, dezvoltarea capacității de rezolvare a problemelor și încurajează gândirea activă și curiozitatea cognitivă.

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluare

Spune părerea ta

Autori: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel

Auxiliarele sunt elaborate de o echipă de cinci autori cu experiență în domeniul învățământului primar, absolvenți ai liceului pedagogic, cu activitate ca învățători cuprinsă între 13 și 32 de ani.

Echipa de autori beneficiază de experiență profesională în domenii diferite, și anume: inspecție școlară pentru învățământ primar, consiliere psiho-pedagogică, cercetare în domeniul științelor educației, activitate metodică în cadrul CCD, formare pe domenii de interes pentru cadrele didactice (curriculum, metode active, evaluare, comunicare, managementul clasei, inteligențe multiple, gândire critică etc.), ceea ce oferă o perspectivă holistică în realizarea resurselor educaționale.

Cei cinci autori au elaborat manuale școlare pentru elevii claselor I-IV, auxiliare pentru elevii din învățământul primar, programe școlare, ghiduri metodologice, articole în reviste de specialitate, lucrări de didactica specialității, management educațional, curriculum, evaluare, transdisciplinaritate etc., oferte de formare pentru cadrele didactice, diverse resurse educaționale produse în cadrul proiectelor cu finanțare europeană.