Coşul meu

0 articole 0,00 RON

My Cart -

0 articole

Pachet Standard Auxiliare clasa a II-a (Varianta - EDP 1 Pițilă, Mihăilescu)

Vândut de Intuitext
37,73 RON 53,90 RON

Disponibilitate: In stoc

Autori: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel

Setul conţine:

MEM - Clasa II - Caietul elevului (Varianta - EDP 1 Pițilă, Mihăilescu)

CLR - Clasa II - Caietul elevului (Varianta - EDP 1 Pițilă, Mihăilescu)

Cantitate:
Suport şi asistenţă
Livrare gratuită peste 150 RON
Comandă rapid

PACHETUL  este format din:

1.    Auxiliare didactice tiparite pentru disciplinele:

 • Matematică și explorarea mediului (potrivit manualului Editurii Didactice și Pedagogice, autori: Tudora Pițilă, Cleopatra Mihăilescu)
 • Comunicare în limba română (potrivit manualului Editurii Didactice și Pedagogice, autori: Tudora Pițilă, Cleopatra Mihăilescu)

2.    Acces la platforma educaţională online ScoalaIntuitext.ro (pentru cadre didactice).

 • planificarea şi proiectarea unităţilor de învăţare pentru profesor;
 • teste iniţiale;
 • resurse digitale de predare;

 (Pentru a avea acces, trebuie să vă logați pe https://www.scoalaintuitext.ro/pagina-invatatorilor)

  ÎN CURÂND - Scoalaintuitext.ro (platformă și aplicatie mobilă)

 • Posibilitatea de a crea o clasă virtuală, pentru o comunicare facilă și rapidă cu elevii;
 • Alocarea de teme pentru acasă: fie dintre resursele digitale (animații, experimente interactive, jocuri educaționale, teste de evaluare), fie din auxiliarele Intuitext (scanate cu ajutorul camerei telefonului mobil);
 • Corectarea temei și oferirea de feedback imediat fiecărui elev din clasă (doar in aplicatia mobil);
 • Acces rapid la  rapoarte de activitate.

Comunicare în limba română – Caiet pentru clasa a II - a 

Auxiliarul Comunicare în limba română – Caiet pentru clasa a II-a este elaborat în conformitate cu programa școlară pentru Comunicare în limba română. Acest caiet reprezintă o resursă ce poate completa, la nivelul aplicațiilor, oricare dintre manualele școlare aprobate, dar, în special, poate fi utilizat cu succes alături de manualul Editurii Didactice și Pedagogice, autori: Cleopatra Mihăilescu și Tudora Pițilă.

Este conceput ca un instrument ce oferă contexte multiple și variate pentru formarea competențelor, putând fi considerat un partener de învățare al elevului de clasa a II-a, un reper pentru cadrul didactic și un suport  pentru părinți  în formarea și dezvoltarea propriilor copii.

Prin conţinutul său, caietul este un instrument de lucru util și atractiv pentru formarea competențelor de receptare a mesajelor scrise, în contexte de comunicare cunoscute, precum și de redactare a unor  mesaje în diverse situaţii de comunicare.

Caietul vizează dezvoltarea progresivă a competenţelor, prin valorificarea experienţei specifice vârstei elevilor şi prin accentuarea dimensiunilor afectiv-atitudinale şi acţionale ale formării personalităţii lor.

Auxiliarul conține sarcini atractive, cu grade diferite de dificultate, care vizează  achizițiile  lingvistice și comunicaționale specifice vârstei, dezvoltarea gustului pentru citit, a exprimării corecte și nuanțate și stimulează gândirea creativă, interesul și curiozitatea copiilor.

Imaginile oferă suport vizual  pentru învățare, pentru  scrierea imaginativă, surprind aspecte din experiența de viață a elevilor sau experiențe posibile în realitate.

Prin maniera în care este structurat, caietul contribuie la optimizarea procesului de predare-învățare-evaluare, cele nouă unități de învățare oferind elevilor contexte de familiarizare cu noțiuni noi, de exersare, consolidare a deprinderilor și abilităților de citire,  de scriere, de sistematizare a achizițiilor dobândite și de evaluare și autoevaluare a propriilor capacități.

Caietul poate fi utilizat atât la şcoală, în cadrul orelor de curs, cât şi acasă, pentru activitatea independentă.

Caietul este în legătură cu platforma ScoalaIntuitext.ro, care oferă dimensiunea digitală a învățării, fapt ce reprezintă un atu pentru atragerea copiilor spre învățarea cu ajutorul mijloacelor moderne puse la dispoziție de tehnologia actuală pentru învățarea online.

 

Matematică și explorarea mediului

Caietul auxiliar de matematică și explorarea mediului pentru clasa a II-a reprezintă un instrument de învățare care oferă contexte multiple și variate pentru formarea competențelor, conform programei școlare. Alegerea acestui caiet reprezintă o opțiune sigură pentru a avea un copil competent, deschis către experiențe de învăţare noi şi variate, un elev pregătit pentru evaluarea națională de la sfârșitul clasei a II-a.

Structurat în 10 unități de învățare, caietul propune o învățare care se construieşte prin implicarea directă a copilului, punându-i la dispoziție un set variat de exerciţii și probleme cu grade diferite de dificultate, concepute în strânsă legătură cu experiențe trăite sau posibile în realitate, care stimulează curiozitatea în explorare, facilitează dezvoltarea creativității și a gândirii logice și creatoare.

Auxiliarul conține și pagini destinate recapitulării, evaluării la finalul fiecărei unități de învățare și evaluării finale.

Integrarea la nivel intradisciplinar și interdisciplinar este o caracteristică a concepției pedagogice care a stat la baza elaborării auxiliarelor Intuitext.

Matematică și explorarea mediului – Caiet pentru clasa a II-a (Varianta - Pițilă, Mihăilescu) are următoarele note definitorii:

 • respectă în totalitate programa şcolară de Matematică și explorarea mediului pentru clasa a II-a;
 • poate fi utilizat împreună cu oricare dintre manualele școlare aprobate, dar, în special, cu manualul Editurii Didactice și Pedagogice, autori: Cleopatra Mihăilescu și Tudora Pițilă, ca o resursă ce poate completa manualul școlar la nivelul aplicațiilor;
 • conţine zece unităţi de învăţare care pot fi abordate în funcție de proiectarea de la clasă a unităților de învățare;
 • foloseşte date din universul cunoscut elevilor, utilizează situaţii de viaţa care incită la  descoperire;
 • se adresează tuturor elevilor propunând sarcini de lucru variate, cu grade diferite de dificultate, care facilitează consolidarea achizițiilor de bază;
 • poate fi utilizat atât la şcoală, în cadrul orelor, cât şi acasă, pentru activitate independentă.

 

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluare

Spune părerea ta