Coşul meu

0 articole 0,00 RON

My Cart -

0 articole

Informatică. Suport teoretic și exerciții aplicative.

Vândut de Intuitext
20,50 RON 25,63 RON

Disponibilitate: In stoc

Autor: Daniel Popa

Clasa a VI-a
Informatică și Tic
Publicat în 2018
Un singur volum, 96  pagini, 260 mm x 205 mm, policromie
ISBN: 978-606-8681-90-0

Această lucrare este elaborată în conformitate cu programa școlară aprobată de Ministerul Educației Naționale prin Ordinul nr. 3393 din 28.02.2017 și poate fi utilizată ca auxiliar pentru pregătirea suplimentară a elevilor.

Auxiliarul Informatică și TIC, Suport teoretic și exerciții aplicative pentru clasa a VI-a, autor Daniel POPA vine în completarea manualului pentru această clasă, aducând explicații teoretice, demonstrații video - click aici, exerciții cu ajutorul cărora elevii pot înțelege mai ușor noțiunile dificile și pot descoperi lumea provocatoare a informaticii. 

Descarca GRATUIT aplicatia MANUALe INTUITEXT  Aici găsești demonstrațiile video corelate cu conținutul caietului.

acum pe Google Play

Cantitate:
Suport şi asistenţă
Livrare gratuită peste 150 RON
Comandă rapid

Auxiliarul de Informatică și TIC pentru clasa a VI-a este conform cu Programa școlară și este structurat în 6 unități de învățare.

Ne reamintim din clasa a V-a! – o reactivare a cunoștințelor dobândite în clasa a V-a realizată în mod plăcut prin exerciții de tipul „Un prieten de-al tău care începe clasa a V-a te întreabă ce este acela un sistem de calcul. Cum i-ai răspunde în câteva propoziții simple?”

Internet  - unde elevii vor învăța despre protecția datelor personale, siguranța pe Internet și comunicare prin e-mail.

Animații grafice și modele 3D –unde elevii descoperă animații, desene 3D și realitatea virtuală.

Prezentări – pregătește elevii să realizeze și să susțină o prezentare, aceștia având posibilitatea de a studia și compara trei aplicații destinate realizării prezentărilor.

Algoritmi –  introduce noi posibilități pentru descrierea algoritmilor și programarea roboților prin intermediul mediilor prezentate.

Soluții – ajută elevul în rezolvarea exercițiilor propuse.

Elevii vor descoperi demonstrații video, care îi ajută să observe cum se rezolvă diferite sarcini pas cu pas: de la crearea unui cont de e-mail, până la realizarea unor filme scurte, animații și folosirea mediului de programare Blockly.

Sarcinile de lucru încurajează copiii să se documenteze (pag. 13, ex. 1 și 3) și să selecteze informațiile corecte din toate sursele disponibile pe Internet.

Toate problemele de algoritmică sunt însoțite de indicații care îndrumă elevii spre găsirea rapidă și corectă a soluțiilor. În acest fel, se pune accent pe dezvoltarea gândirii algoritmice, exersarea graduală a noțiunilor de TIC și consolidarea noțiunilor dobândite.

Secțiunile speciale Știați că... și Important pun la dispoziție informații utile și interesante, iar exercițiile de tipul „De ce crezi că agresorilor li se pare mai ușor să hărțuiască pe cineva online, decât în viața reală?” (pag. 16, ex. 8) îl pun pe elev în situația de a-și imagina situații ipotetice și de a-și argumenta punctul de vedere.

Păreri clienti

1 Articol(e)

pe pagină
Teorie bine explicata Review by Aurelian Tomoiu
Evaluare
Am apreciat in mod deosebit elementele de teorie. Este important, in opinia mea, ca un auxiliar sa contina si teorie, sub forma de casete, unde elevilor sa le fie reamintite notiunile de baza pentru fiecare capitol. Imi plac, de asemenea, si demonstratiile video. Felicitari pentru realizarea completa a acestei lucrari de Informatica! (Pus la data 02.09.2019)

1 Articol(e)

pe pagină

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluare

Spune părerea ta

Autor: Daniel Popa