Coşul meu

0 articole 0,00 RON

My Cart -

0 articole

Informatică. Suport teoretic și exerciții aplicative.

Vândut de Intuitext
20,50 RON 25,63 RON

Disponibilitate: In stoc

NOU! AVIZAT MEN!

Auxiliarul Informatică și TIC, Suport teoretic și exerciții aplicative pentru clasa a VI-a, autor Daniel POPA vine în completarea manualului pentru această clasă, aducând explicații teoretice, demonstrații video - click aici, exerciții cu ajutorul cărora elevii pot înțelege mai ușor noțiunile dificile și pot descoperi lumea provocatoare a informaticii.

Descarca GRATUIT aplicatia MANUALe INTUITEXT  Aici găsești demonsrațiile video corelate cu conținutul caietului.

acum pe Google Play

Cantitate:
Suport şi asistenţă
Livrare gratuită peste 150 RON
Comandă rapid

Auxiliarul este conform cu Programa școlară pentru disciplina Informatică și TIC și este structurat în 6 unități de învățare:

Ne reamintim din clasa a V-a! – o binevenită reactivare a cunoștințelor dobândite în clasa a V-a realizată în mod plăcut prin exerciții de tipul „Un prieten de-al tău care începe clasa a V-a te întreabă ce este acela un sistem de calcul. Cum i-ai răspunde în câteva propoziții simple?“

Internet  - unde elevii vor învăța despre protecția datelor personale, siguranța pe Internet și comunicare prin e-mail.

Animații grafice și modele 3D – introduce elevii în lumea fascinantă a realizării animațiilor, a creării desenelor 3D și a realității virtuale.

Prezentări – care pregătește elevii să realizeze și să susțină o prezentare, aceștia având posibilitatea de a studia și compara trei aplicații destinate realizării prezentărilor.

Algoritmi –  introduce noi posibilități pentru descrierea algoritmilor și deschide poarta spre programarea roboților prin intermediul mediilor prezentate.

Soluții – ajută elevul în rezolvarea exercițiilor propuse.

 Unicitatea acestui auxiliar constă în:

  • Demonstrațiile video îi ajută pe elevi să observe cum se rezolvă diferite sarcini pas cu pas: de la crearea unui cont de e-mail, până la realizarea unor filme scurte, animații și folosirea mediului de programare Blockly.
  • Noțiunile noi beneficiază de exerciții și probleme rezolvate care ajută elevii în asimilarea lor. Toate problemele de algoritmică sunt însoțite de indicații care îndrumă elevii spre găsirea rapidă și corectă a soluțiilor. În acest fel, se pune accent pe dezvoltarea gândirii algoritmice, exersarea graduală a noțiunilor de TIC și consolidarea noțiunilor dobândite.
  • Oferă informații utile și interesante prin casete bine delimitate de tipul Știați că... sau Important.
  • Încurajează elevii să se documenteze (pag. 13, ex. 1, 3) și să selecteze informațiile corecte din toate sursele disponibile pe Internet.
  • Învață elevii să gândească, să-și imagineze diverse situații ipotetice și să-și argumenteze punctul de vedere prin exerciții de tipul „De ce crezi că agresorilor li se pare mai ușor să hărțuiască pe cineva online, decât în viața reală?” (pag. 16, ex. 8)
  • Oferă elevilor informații complete și extrem de folositoare de comunicare și, în general, de conduită în mediul online.

Vă invităm să răsfoiți auxiliarul Informatică și TIC, autor Daniel POPA și veți descoperi un instrument util în însușirea noțiunilor de informatică și TIC pentru elevul de clasa a VI-a, un reper pentru cadrul didactic, o soluție pentru părinții preocupați de formarea și dezvoltarea propriilor copii.

Păreri clienti

1 Articol(e)

pe pagină
Teorie bine explicata Review by Aurelian Tomoiu
Evaluare
Am apreciat in mod deosebit elementele de teorie. Este important, in opinia mea, ca un auxiliar sa contina si teorie, sub forma de casete, unde elevilor sa le fie reamintite notiunile de baza pentru fiecare capitol. Imi plac, de asemenea, si demonstratiile video. Felicitari pentru realizarea completa a acestei lucrari de Informatica! (Pus la data 02.09.2019)

1 Articol(e)

pe pagină

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluare

Spune părerea ta