Manual de Biologie clasa a V-a

Biologie

DESCARCĂ MANUALUL PDF

PLANIFICĂRI

(ediție tipărită + digitală)

Autori: Rozalia-Nicoleta Stătescu, Viorica Broască

Detalii tipar: Volumul conține 104 pagini. Manualul este structurat în 7 unități de învățare. Fiecare unitate de învățare cuprinde: secțiune de predare-învățare, secțiune de recapitulare, secțiune de evaluare.

Detalii digital: Varianta digitală conține 50 de imagini, diagrame, desene, 30 de filme și animații create ca suport pentru predare și proiecte și 15 simulări, jocuri educative și experimente.

Cele două versiuni formează un întreg, împletindu-se armonios pentru o învățare eficientă.

DESCOPERĂ MANUALUL DIGITAL
Produsul "Biologie" a fost adăugat cu succes în coşul de cumpărături.

Ce doreşti să faci în continuare?

Continuă cumpărăturile      sau      Finalizează comanda
 • Alegeți manualele INTUITEXT și, după finalizarea procesului de alegere, veți beneficia de:
  • Abonament Didactic Premium pe o perioadă de 6 luni;
  • Proiectarea unităților de învățare;
  • Planificarea calendaristică;
  • Teste de evaluare inițială și semestrială;
  • Pentru utilizarea eficientă a ediției digitale veți beneficia de suportul nostru pe toată durata anului școlar.

 • Activități variate de învățare prin descoperire: observații, investigații, măsurători, documentare, colectare și interpretare de informații.
 • Experimente virtuale.
 • Toate tipurile de itemi pentru evaluare.
 • Explicarea clară a conceptelor cheie într-un mod intuitiv.

Descriere

Manualul are o abordare didactică cu accent pe descoperirea și explorarea noțiunilor noi, susținând tranziția de la ciclul primar la cel gimnazial.

Activitățile de învățare, care au la bază suporturi intuitive extrem de variate, sugerează modalități prin care pot fi exersate și formate competențele specifice disciplinei, elevii fiind puși în situația de a aplica în noi contexte cunoștințele dobândite în cadrul lecției.

La concepția manualului s-au luat în considerare numărul de ore prevăzute de programa școlară și procentul de 75% alocat formării competențelor specifice, restul de 25% reprezentând timp la dispoziția cadrului didactic.

Manualul este conceput pentru elev, centrat pe posibilitățile sale, transformându-l în subiect activ al învățării, oferindu-i posibilitatea de a descoperi  sistemele biologice, procesele și fenomenele caracteristice factorilor biotici și abiotici. S-a avut în vedere  dezvoltarea creativității, a spiritului de investigație, dar și a celui de echipă.

Manualul are prevăzute pagini pentru explicarea conceptelor-cheie din lecții, facilitând astfel înțelegerea noțiunilor prezentate.

Prin procesul de predare-învățare-evaluare, unitățile de învățare oferă elevilor contexte de familiarizare cu noțiunile noi, de consolidare a deprinderilor și a abilităților, de evaluare și autoevaluare a capacităților proprii în vederea dobândirii competențelor specifice.

În construirea instrumentelor de evaluare s-a avut în vedere utilizarea tuturor tipurilor de itemi, ținând cont de specificul competențelor de evaluat.

Varianta digitală este interactivă și concepută într-o formă atractivă care să-l stimuleze pe elev spre studierea disciplinei. Este similară variantei tipărite a manualului, respectând conținutul științific, ordinea temelor și stilul grafic.

Secvențele de învățare propun elevului implicarea în activități de cercetare prin: observații, investigații, măsurători, documentare, colectare și interpretare de informații, dar și în realizarea de activități practice, experimente.

 

Despre autori:

Rozalia-Nicoleta Stătescu

Profesor de Biologie de gradul I didactic, responsabil Comisia metodică „Matematică și științe”, președinte în Comisia de mobilitate și membru în comisia CEAC, Stătescu Rozalia Nicoleta este, de asemenea, membru în Comisia privind Evaluarea Națională clasa a VIII-a.
Este specializată în Inovare și schimbare în managementul instituțiilor de învățământ preuniversitarEficientizarea managementului instituțiilor de învățământ preuniversitar, precum și Managementul riscului de corupție în educație (Strategia națională anticorupție; Comunicare și transparență instituțională).

Viorica Broască

Este profesor titular de Biologie  din 1990 și a făcut parte din Comisia Națională de Evaluare a manualelor alternative. Este vicepreședinte în cadrul Olimpiadei de biologie - etapa pe sector și etapa pe municipiu.
În plus, Viorica Broască a realizat o serie de materiale publicate în revista școlară Tandem precum și în Școala de București (pentru argumentarea introducerii opționalului – Educație pentru sănătate).
De asemenea, elevii pregătiți de dumneaei au obținut numeroase premii la Olimpiada de biologie pe sector și municipiu, cât și la alte concursuri școlare.

 

Alte materiale INTUITEXT


Matematică
Manual de Matematică clasa a V-a

Limba și literatura română
Manual de Limba Romană clasa a V-a

Informatică și TIC
Manual de Informatică și TIC clasa a V-a
Prima pagina   |    Cum cumpar?   |    Termeni si conditii   |    Politica de confidentialitate   |    Intrebari frecvente   |   ANPC  |    Contact  |    Publicitate
Copyright © 2017 INTUITEXT