Manual de Informatică și TIC clasa a V-a

Informatică și TIC

(ediție tipărită + digitală)

Autori: Daniel Popa

Detalii tipar: Volumul conține 128 pagini. Manualul este structurat în 6 unități de învățare. Fiecare unitate de învățare cuprinde: secțiune de predare-învățare, secțiune de recapitulare, secțiune de evaluare.

Detalii digital: Varianta digitală conține 50 de imagini, diagrame, desene, 30 de filme și animații create ca suport pentru predare și proiecte și 15 simulări, jocuri educative și experimente.

Cele două versiuni formează un întreg, împletindu-se armonios pentru o învățare eficientă.

DESCOPERĂ MANUALUL DIGITAL Preţ: 25.9 lei
Comandă

PLANIFICĂRI

Cantitate
Produsul "Informatică și TIC" a fost adăugat cu succes în coşul de cumpărături.

Ce doreşti să faci în continuare?

Continuă cumpărăturile      sau      Finalizează comanda
 • Alegeți manualele INTUITEXT și, după finalizarea procesului de alegere, veți beneficia de:

  • Abonament Didactic Premium pe o perioadă de 6 luni;
  • Proiectarea unităților de învățare;
  • Planificarea calendaristică;
  • Teste de evaluare inițială și semestrială;
  • Pentru utilizarea eficientă a ediției digitale veți beneficia de suportul nostru pe toată durata anului școlar.

 • Ținută științifică impecabilă combinată cu accesibilitate și atractivitate pentru elevi. Echipa și-a propus să depășească mitul conform căruia gândirea algoritmică nu este abordabilă la această vârstă și mai ales la elevii obișnuiți;
 • Abordare foarte deschisă a conținutului. Am avut în vedere diversitatea dispozitivelor, a mediilor de lucru, a sistemelor de operare, a programelor utile pentru grafică, astfel încât să dăm elevului ocazia să aleagă ceea ce îi este mai practic, mai la îndemână.  Această caracteristică va avantaja orice cadru didactic, ajutându-l în efortul de a fi un profesor creativ, inovativ și vizionar;
 • Caracter practic și interactiv. Elevii învață lucrând sau jucându-se. Au suficiente exerciții și probleme, cu și fără calculator, care să îi facă să capete deprinderi utile, conform programei școlare actuale.

Descriere

Împreună avem ocazia de a începe un nou capitol în istoria predării informaticii și tehnologiei informației în învățământul gimnazial. Este primul manual de Informatică și TIC pentru gimnaziu și, de aceea, ne-am propus să îl adaptăm celor mai noi tendințe în abordarea dispozitivelor programabile ca instrumente indispensabile vieții copiilor, tinerilor care vor păși astfel mai puternici  în viață.

Ce spune Daniel Popa, autorul manualului INTUITEXT: Încercați să puneți în fața elevilor din clasa voastră mai multe manuale de Informatică pentru clasa a V-a și veți descoperi că vor alege manualul Intuitext, pentru că noi am testat grafica cea mai atractivă și o structură clară, ușor de citit și de învățat a conținutului. Eu am testat pe grupe de elevi timp de câteva luni, variante de lucru, alegând versiunea cu cel mai bun impact.  Astfel, cred că aveți toate motivele să începeți actul istoric de predare a Informaticii și TIC la gimnaziu cu acest manual, care vă va ajuta să fiți un profesor bun!

Manualul de Informatică și TIC pentru clasa a V-a este conform cu Programa școlară pentru disciplina Informatică și TIC, anexă la OMEN nr. 3393 din 28.02.2017.

Optimizarea procesului de predare-învățare-evaluare: în cele 6 unități principale de învățare, elevii beneficiază de familiarizare cu noțiuni noi, de exersare, consolidare a deprinderilor și abilităților, de sistematizare a achizițiilor dobândite, de evaluare și autoevaluare a propriilor capacități precum și de ameliorare sau dezvoltare a nivelului atins de fiecare în dobândirea unei competențe specifice.

Lecțiile au ca punct de pornire experiența elevului, abordând problemele din viața reală. Astfel, elevul descoperă empiric noțiunile pe care, ulterior, le va vedea în forma lor științifică.

Exercițiile construite pentru a fi efectuate în echipe sau pe grupe facilitează comunicarea între elevi și transformă clasa într-un laborator de idei.

Noțiunile dificile beneficiază de probleme rezolvate pentru a facilita înțelegerea noțiunilor.

Varianta digitală interactivă este utilizabilă și atractivă, ușor de înțeles și oferă siguranță în exploatare. Aceasta urmează îndeaproape versiunea tipărită a manualului, prin respectarea conţinutului știinţific, ordinii temelor și stilului grafic, dar oferă și elemente specifice lucrului online, utile elevilor și profesorului.

Manualul conține foarte multe elemente de interdisciplinaritate și de legătură cu viața reală astfel încât înțelegerea și abstractizarea noțiunilor să fie accesibilă elevilor, mai ales în unitățile ce vizează algoritmii și structurile liniare și ramificate.

Manualul pune la dispoziție numeroase și variate contexte de învățare și aplicare care au în vedere individualizarea și exersarea, ținând cont de caracteristicile elevilor de clasa a V-a, asigurând fiecărui elev instruirea în propriul ritm, oferindu-i posibilități de reluare și continuare a studiului în cadrul unor activități extrașcolare sau sugerându-i un program de activitate compensatoriu, în timpul liber.

 

Despre autori:

Daniel Popa

Profesor de gradul I la Colegiul Național „Aurel Vlaicu“ din Orăștie, Daniel Popa predă Informatică și Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor și a susținut cursuri CISCO, cursuri AEL și de competențe IT, ambele cu profesorii. Membru Microsoft Partners in Learning - Microsoft Teacher Trainer – 2013, Daniel Popa este un profesor ai cărui elevi au obținut rezultate deosebite: la concursuri internaţionale (5 premii I, 7 premii II, 9 premii III), la concursuri naţionale şi interjudeţene (21 locuri I, 8 locuri II, 8 locuri III) .
A obținut diplome ca:

 • Advanced Level instructor excelence”  eliberată de JES&Co. (parteneri Microsoft din USA);
 • Expert Level instructor excellence” eliberată de CISCO,
 • Meritul pentru învățământ”, eliberată de MEN, etc.

Elevii dlui profesor Popa au avut promovabilitate de 100% la examenul de INFORMATICĂ la bacalaureat an de an, iar media notelor obţinute de aceștia a fost de 9,42 în 2017.

Primele experiențe din cariera didactică a lui Daniel Popa
i-au relevat diversitatea modurilor în care poate fi recepționată informația pe care o oferă elevilor. Pornind de la aceste constatări a dezvoltat un sistem de lucru pe grupe, bazându-se pe înclinațiile și aspirațiile elevilor săi. În acest mod, deși lucrează după aceeași programă și le furnizează aceleași informații de bază, metodele de lucru și ritmul acestuia sunt adaptate necesităților elevilor.

În timp, a găsit elevi cu talente deosebite, cu pasiuni pentru domenii care aparent nu au legătură cu domeniul IT&C, cum ar fi desenul sau fotografia. Au reușit împreună să pună în valoare aceste înclinații speciale, înglobându-le în realizarea unor proiecte cu care elevii au câștigat premii importante la concursuri naționale și internaționale.

În ceea ce privește performanța școlară, Daniel Popa își amintește cu plăcere de elevii pe care i-a pregătit și care au reprezentat județul la olimpiada națională de informatică, la concursurile naționale și chiar internaționale, la care unii dintre ei au urcat pe podium. De asemenea, îl bucură și progresele înregistrate la clasă, faptul că toți elevii dumnealui au promovat examenul de Bacalaureat și, mai ales, este mândru de cei care reușesc să își construiască cariere frumoase, indiferent de domeniul de activitate pe care îl aleg.

 

Alte materiale INTUITEXT


Matematică
Manual de Matematică clasa a V-a

Limba și literatura română
Manual de Limba Romană clasa a V-a

Biologie
Manual de Biologie clasa a V-a
Prima pagina   |    Cum cumpar?   |    Termeni si conditii   |    Politica de confidentialitate   |    Intrebari frecvente   |   ANPC  |    Contact  |    Publicitate
Copyright © 2017 INTUITEXT