Coşul meu

0 articole 0,00 RON

My Cart -

0 articole

Set caiete MEM, CLR si Teste de Evaluare clasa a II-a 2023

Vândut de Intuitext
94,00 RON 117,50 RON

Disponibilitate: In stoc

Autori: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel

 

Setul conţine:

Teste de limba română pentru Evaluarea Națională de clasa a 2-a | Editura Intuitext

Teste de matematică pentru Evaluarea Națională de clasa a 2-a | Editura Intuitext

Comunicare în limba română - Caietul elevului pentru clasa a II-a, 2023

Matematică şi explorarea mediului - Caietul elevului pentru clasa a II‑a, 2023

Cantitate:
Suport şi asistenţă
Livrare gratuită peste 150 RON
Comandă rapid

Caietul Matematică şi explorarea mediului oferă elevilor de clasa a II-a contexte noi pentru a-și dezvolta competențele specifice disciplinei Matematică și explorarea mediului, conform cerințelor programei școlare. Temele abordate coincid cu cele de la Comunicare în limba română, sarcinile de lucru și exercițiile – joc constituind premise pentru o reală învățare integrată. Alegerea acestui caiet reprezintă o opțiune sigură pentru a avea un copil competent, deschis către noi şi variate experiențe de învăţare, pregătit pentru evaluarea națională de la sfârșitul clasei a II-a.

Caietul propune o învățare de la simplu la complex, care se construieşte prin implicarea directă a copilului, punând la dispoziție un set variat de exerciţii, cu grade diferite de dificultate, care stimulează curiozitatea în explorare, facilitează dezvoltarea creativității și a gândirii critice a elevilor.

Un aspect inovativ îl reprezintă testele de la finalul caietelor pentru semestrul I și semestrul al II-lea, concepute ca un antrenament pentru Evaluarea naţională. Acestea oferă părinţilor și elevilor informaţii concludente cu privire la nivelul de pregătire la finalul clasei a doua.

Auxiliarul Comunicare în limba română pentru clasa a II-a este un instrument de învățare care oferă contexte multiple și variate pentru formarea competențelor specifice clasei a II-a, de receptare a mesajelor orale/scrise și redactare de mesaje. Caietul este structurat în 11 unități de învățare, concepute tematic, iar temele reflectă universul apropiat copilului de vârstă școlară mică.

 

Conține pagini destinate evaluării inițiale, recapitulării și evaluării la finalul fiecărei unități de învățare, recapitulării și evaluării finale.

Sarcinile de învățare asigură formarea, aprofundarea și dezvoltarea competențelor specifice prevăzute de programă și au legătură cu experiențele trăite de copii sau posibile în realitate. Sunt sarcini atractive, cu grade diferite de dificultate.Exercițiile vizează înțelegerea textului din manual (extragerea informațiilor, interpretarea, examinarea și evaluarea acestora) dezvoltarea gândirii critice, precum și dezvoltarea exprimării scrise funcționale și creative. Jocurile și exercițiile cu caracter creator oferă posibilitatea realizării transferului către alte discipline.

Textele propuse ca suport pentru rezolvarea unor exerciții din caiet sunt interesante, atractive, stimulează plăcerea de a citi și dezvoltă gustul pentru lectura de bună calitate. Ilustrațiile constituie suport pentru învățare și stimulează dezvoltarea gustului estetic.

Teste de evaluare națională

Fiecare caiet auxiliar  (teste evaluare națională română și teste evaluare națională matematică)conține 11 teste elaborate conform specificului testelor pentru Evaluarea Națională, păstrând structura acestora, numărul de itemi, forma grafică. Itemii sunt de tipuri diferite (obiectivi, semiobiectivi, subiectivi), corespunzător competențelor de evaluat la finalul clasei a II-a și a conținuturilor aferente.

Testele facilitează familiarizarea copiilor cu exigenţele evaluării naţionale, sprijină crearea unei percepţii pozitive asupra procesului de evaluare. Sunt elaborate tematic, conțin sarcini interesante, motivante pentru copii.

Au o grafică modernă (tehnoredactare și ilustrare). Cu ajutorul etichetelor de culori diferite, asociate fiecărui test la marginea paginilor, elevului îi este ușor să identifice locul acestora în caiet, printr-o simplă răsfoire. Totodată, calitatea realizării grafice contribuie la buna înțelegere a cerințelor testelor și, implicit, la rezolvarea lor cu ușurință.

Fiecare caiet reprezintă un sprijin real și pentru cadrele didactice, oferind sugestii pentru modul în care se elaborează un test. Rezolvarea testelor de către elevi reprezintă un antrenament pentru evaluarea națională.

La final de caiet, pentru fiecare test sunt oferite rezolvările pe baza cărora elevul se poate verifica singur, acestea fiind un sprijin în procesul de autoevaluare.

 

Pentru cadrele didactice - în pagina https://manuale.intuitext.ro/ - pot fi descărcate:
• planificarea şi proiectarea unităţilor de învăţare pentru profesor;
• fișe de lucru;
• teste iniţiale și finale.

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluare

Spune părerea ta