Coşul meu

0 articole 0,00 RON

My Cart -

0 articole

Caiet de vacanță pentru clasa Pregătitoare

Vândut de Intuitext
18,66 RON 23,32 RON

Disponibilitate: In stoc

NOU! AVIZAT MEN!

Autori: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel

Cantitate:
Suport şi asistenţă
Livrare gratuită peste 150 RON
Comandă rapid

Caietul de vacanță al Editurii Intuitext propune o sistematizare a achizițiilor din clasa pregătitoare.

•   Caietul cuprinde 8 unități tematice, temele fiind alese în baza chestionării unui eșantion de copii din clasa pregătitoare.

•   Punctul de pornire pentru fiecare temă îl constituie o imagine – provocare ce are rolul de a-i introduce pe copii în atmosfera specifică temei propuse, de a le capta și orienta atenția, de a le stârni curiozitatea, de a crea atmosfera specifică vacanței și sentimentul că se joacă, se relaxează și petrec timp alături de prieteni imaginari.

•   Sarcinile sunt strâns legate de experiența de viață a copiilor, de preocupările și interesele acestora. Sub forma unor provocări, a unor jocuri, sunt propuse activități specifice  disciplinelor Comunicare în limba română, Matematică și explorarea mediului, Dezvoltare personală, iar uneori disciplinei Arte vizuale și abilități practice. Achizițiile specifice domeniilor disciplinare se îmbină armonios și vizează atât verificarea cunoștințelor elevilor, cât și dezvoltarea spiritului de observație, a limbajului, a gândirii, a creativității, posibilitatea de a descoperi și  de a se bucura.

•   Ilustrațiile constituie suport în învățare, dar și mijloc de creștere a interesului copilului.

•   Caietul oferă copilului contextul de  întâlnire imaginară  cu prieteni de aceeași vârstă, de a-și aminti de persoane dragi, de a-și  imagina ce poate vedea în anumite locuri; oferă idei noi de petrecere a timpului liber, reprezintă o sursă de inspirație.

În caietul pentru clasa pregătitoare, i se sugerează elevului să se joace cu prietenii, să meargă în drumeție sau la Zoo, să facă sport și mișcare, să organizeze un atelier de pictură, să facă diferite colecții sau să prepare o salată de fructe ajutându-l, astfel, să-și descopere înclinațiile pe care le are și să participe la activități cu familia, să respecte reguli de comportare în contexte de viață diferite, asigurându-i o implicare autentică. Singur sau susținut de adulți, el poate pune în practica ideile propuse: rețete, jocuri, instrucțiuni de realizare a unor obiecte, sfaturi utile.

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluare

Spune părerea ta

Autori: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel

Auxiliarele sunt elaborate de o echipă de cinci autori cu experiență în domeniul învățământului primar, absolvenți ai liceului pedagogic, cu activitate ca învățători cuprinsă între 13 și 32 de ani.

Echipa de autori beneficiază de experiență profesională în domenii diferite, și anume: inspecție școlară pentru învățământ primar, consiliere psiho-pedagogică, cercetare în domeniul științelor educației, activitate metodică în cadrul CCD, formare pe domenii de interes pentru cadrele didactice (curriculum, metode active, evaluare, comunicare, managementul clasei, inteligențe multiple, gândire critică etc.), ceea ce oferă o perspectivă holistică în realizarea resurselor educaționale.

Cei cinci autori au elaborat manuale școlare pentru elevii claselor I-IV, auxiliare pentru elevii din învățământul primar, programe școlare, ghiduri metodologice, articole în reviste de specialitate, lucrări de didactica specialității, management educațional, curriculum, evaluare, transdisciplinaritate etc., oferte de formare pentru cadrele didactice, diverse resurse educaționale produse în cadrul proiectelor cu finanțare europeană.

Alţii au mai cumpărat şi…