Coşul meu

0 articole 0,00 RON

My Cart -

0 articole

Caiet auxiliar dezvoltare personală clasa pregătitoare

Vândut de Intuitext
24,90 RON 31,13 RON

Disponibilitate: In stoc

Autori: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel
Clasa pregătitoare
Dezvoltare personală
Publicată în 2016
80 pagini, 260 mm x 205 mm, policromie
EAN: 5948492310557
ISBN: ISBN 978-606-8681-50-4
Această lucrare este elaborată în conformitate cu programa școlară aprobată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice prin Ordinul nr. 3418/19.03.2013 și poate fi utilizată ca auxiliar pentru pregătirea suplimentară a elevilor.


Cantitate:
Suport şi asistenţă
Livrare gratuită peste 150 RON
Comandă rapid

Caietul auxiliar de dezvoltare personală pentru clasa pregătitoare îl ajută pe elev să se cunoască pe sine într-un mod inedit. Materialul didactic pune la dispoziție o grafică atractivă, ușor de înțeles și de parcurs pentru elevii de 6-7 ani. Lecțiile sunt prezentate sub forma unor fișe de învățare, cu sarcini introduse prin formulări sugestive de tip joc.

Pentru că la această vârstă elevul începe să cunoască și să exploreze lumea din jurul său, auxiliarul oferă răspunsuri benefice/utile prin intermediul temelor abordate (Cine sunt eu? Corpul meu, Vreau să cresc sănătos, Eu și emoțiile mele, Talente, înclinații, pasiuni etc).

Auxiliarul cuprinde 10 unități de învățare, dintre care prima unitate vizează evaluarea inițială, iar ultima recapitularea și evaluarea finală.

Caietul auxiliar de dezvoltare personală pentru clasa pregătitoare este alegerea ideală pentru învățători și elevi, deoarece propune/are în vedere:

  • învățarea prin joc, o modalitate distractivă/plăcută de a descoperi lucruri noi; 
  • exerciții ce dezvoltă socializarea și comunicarea;
  • legături jucăușe cu digitalul, mediu atât de îndrăgit de noile generații de elevi; 
  • încurajarea abilității de argumentare, de susținere a propriei opinii și de expunere coerentă a ideilor; 
  • încurajerea învățării emoțiilor, definirea lor, recunoașterea lor de către copii;
  • activități ce dezvoltă auto-cunoașterea, definirea propriilor emoții și numirea sentimentelor.

Caietul pune elevul față în față cu diverse situații de viață din universul său apropiat și sporește curiozitatea acestuia.

Caietul conține sarcini de învățare/jocuri adecvate disciplinei Dezvoltare personală, dar și sarcini care asigură transferul către alte discipline, facilitând abordarea integrată a învățării (acestea sunt marcate distinct).

 Sarcinile de învățare respectă integral programa școlară, se adresează tuturor elevilor: sunt accesibile, atractive, au grade diferite de dificultate.

 Succesiunea exercițiilor corespunde etapelor învățării: orientare, achiziții noi, aplicare, transfer și evaluare.

 

Pentru cadrele didactice - în pagina https://manuale.intuitext.ro/ - pot fi descărcate:
• planificarea şi proiectarea unităţilor de învăţare pentru profesor;
• fișe de lucru;
• teste iniţiale, sumative și finale.

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluare

Spune părerea ta

Autori: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel

Auxiliarele sunt elaborate de o echipă de cinci autori cu experiență în domeniul învățământului primar, absolvenți ai liceului pedagogic, cu activitate ca învățători cuprinsă între 13 și 32 de ani.

Echipa de autori beneficiază de experiență profesională în domenii diferite, și anume: inspecție școlară pentru învățământ primar, consiliere psiho-pedagogică, cercetare în domeniul științelor educației, activitate metodică în cadrul CCD, formare pe domenii de interes pentru cadrele didactice (curriculum, metode active, evaluare, comunicare, managementul clasei, inteligențe multiple, gândire critică etc.), ceea ce oferă o perspectivă holistică în realizarea resurselor educaționale.

Cei cinci autori au elaborat manuale școlare pentru elevii claselor I-IV, auxiliare pentru elevii din învățământul primar, programe școlare, ghiduri metodologice, articole în reviste de specialitate, lucrări de didactica specialității, management educațional, curriculum, evaluare, transdisciplinaritate etc., oferte de formare pentru cadrele didactice, diverse resurse educaționale produse în cadrul proiectelor cu finanțare europeană.