Coşul meu

0 articole 0,00 RON

My Cart -

0 articole

Caiet auxiliar dezvoltare personală clasa pregătitoare | Editura Intuitext

Vândut de Intuitext
24,90 RON 31,13 RON

Disponibilitate: In stoc

NOU! AVIZAT MEN!

Autori: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel

Cantitate:
Suport şi asistenţă
Livrare gratuită peste 150 RON
Comandă rapid

Caietul auxiliar de dezvoltare personală pentru clasa pregătitoare este ușor de parcurs și de completat, are o grafică atractivă, conform profilului de vârstă al elevilor de 6-7ani. Cuprinde o colecție de lecții sub forma unor fișe de învățare, cu sarcinile de învățare introduse prin formulări sugestive de tip joc, sugestive pentru înțelegerea cerințelor. Acestea sunt structurate în 10 unități de învățare cu teme de interes pentru copilul din clasa pregătitoare; prima unitate vizează evaluarea inițială, iar ultima recapitularea și evaluarea finală.

Fiecare lecție din caietul auxiliar de dezvoltare personală pentru clasa pregătitoare conține ilustrații-suport pentru declanșarea discuțiilor din cadrul temei. Acestea constituie fie punct de plecare în învățare, prin raportarea copilului la diverse situații de viață din universul apropiat, fie prilej de aplicare a achizițiilor în diverse contexte de viață.

Caietul conține sarcini de învățare/jocuri adecvate disciplinei Dezvoltare personală, dar și sarcini care  asigură transferul către alte discipline, facilitând abordarea integrată a învățării (acestea sunt marcate distinct). Sarcinile de învățare sunt accesibile, atractive, au grade diferite de dificultate, sunt adecvate înțelegerii noțiunilor specifice disciplinei, exersării comportamentelor și relaționării pozitive; jocurile și exercițiile cu caracter creator au o pondere semnificativă. Succesiunea exercițiilor corespunde etapelor învățării: orientare, achiziții noi, aplicare, transfer și evaluare.

 Sarcinile de învățare respectă integral programa școlară, se adresează tuturor elevilor.

Alte puncte forte ale lucrării sunt:

  • Abordarea de tip învățare prin joc, ce încurajează copiii să descopere lucruri noi în mod cât mai plăcut. 
  • Exercițiile ce dezvoltă socializarea și comunicarea.
  • Legăturile jucăușe cu digitalul, mediu atât de îndrăgit de noile generații de elevi. 
  • Încurajarea abilității de argumentare, de susținere a propriei opinii și de expunere coerentă a ideilor
  • Încurajerea învățării emoțiilor, definirea lor, recunoașterea lor de către copii. 
  • Activitățile ce dezvoltă auto-cunoașterea, definirea propriilor emoții și numirea sentimentelor.

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluare

Spune părerea ta

Autori: Mirela Mihăescu, Ștefan Pacearcă, Anița Dulman, Crenguța Alexe, Otilia Brebenel

Auxiliarele sunt elaborate de o echipă de cinci autori cu experiență în domeniul învățământului primar, absolvenți ai liceului pedagogic, cu activitate ca învățători cuprinsă între 13 și 32 de ani.

Echipa de autori beneficiază de experiență profesională în domenii diferite, și anume: inspecție școlară pentru învățământ primar, consiliere psiho-pedagogică, cercetare în domeniul științelor educației, activitate metodică în cadrul CCD, formare pe domenii de interes pentru cadrele didactice (curriculum, metode active, evaluare, comunicare, managementul clasei, inteligențe multiple, gândire critică etc.), ceea ce oferă o perspectivă holistică în realizarea resurselor educaționale.

Cei cinci autori au elaborat manuale școlare pentru elevii claselor I-IV, auxiliare pentru elevii din învățământul primar, programe școlare, ghiduri metodologice, articole în reviste de specialitate, lucrări de didactica specialității, management educațional, curriculum, evaluare, transdisciplinaritate etc., oferte de formare pentru cadrele didactice, diverse resurse educaționale produse în cadrul proiectelor cu finanțare europeană.