Coşul meu

0 articole 0,00 RON

My Cart -

0 articole

Limba și literatura română. Suport teoretic și exerciții aplicative

Vândut de Intuitext
20,50 RON 25,63 RON

Disponibilitate: In stoc

NOU! AVIZAT MEN!

Prezentul auxiliar propune o învăţare centrată pe elev, concepută ca o experienţă personală la care acesta este participant activ. Elevii sunt puşi în situaţia de a citi, de a scrie despre ceea ce citesc, de a vorbi despre ceea ce citesc şi scriu. Textele literare sau nonliterare, dar şi materialele-suport sunt adaptate la particularităţile acestora de vârstă, răspund intereselor şi curiozităţii lor.

Cantitate:
Suport şi asistenţă
Livrare gratuită peste 150 RON
Comandă rapid

Auxiliarul este structurat în șapte unităţi: Bine ai venit în clasa a VI-a!, În zbor, E-Fabule, Aventura ne cheamă, Destinatar: copilărie, Argumente de primăvară, România pitorească, Bun venit, vacanță!, fiecare abordând comunicarea dintr-o perspectivă complexă.

Lucrarea se constituie într-un material unitar, circular, gândit ca o poveste în care elevul este personajul principal.

Lectura nu devine plăcere decât dacă intră în joc creativitatea, dacă textul oferă elevilor posibilitatea de a-şi pune la încercare aptitudinile proprii și de a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare, atât orală, cât și scrisă.

De aceea, textele din literatura română și universală, dar și cele nonliterare au fost selectate astfel încât să fie resurse pentru dezvoltarea imaginației, a creativităţii, a capacităţii de receptare a valorilor estetice.

Prin organizarea în secvențe specifice, menite să faciliteze procesul de învățare: Folosește-ți cunoștințele!, Descoperă!, Exersează!, Dovedește-ți creativitatea!, dar și prin secțiunea Important, ce conține explicația noțiunilor noi și prezentarea elementelor de teorie, lucrarea se recomandă drept un auxiliar consistent, oferind o completare dinamică și eficientă a manualelor.

În plus se pot identifica și următoarele elemente ce transformă lucrarea de față într-un instrument de studiu atractiv și util atât pentru profesori, cât și pentru elevi:

-          propune activități în echipă, ceea ce încurajează și dezvoltă abilitățile de lucru în echipă, dezbatere, susținere a propriilor puncte de vedere și acceptarea unor păreri diferite de ale lor.

-          dezvoltă creativitatea prin exerciții de imaginație, în care elevii sunt provocați să realizeze scenarii inedite pornind de la textul literar din manual.

-          încurajează abilitatea copiilor de a argumenta o idee, de a înlănțui argumentele în ordine logică pentru a construi o demonstrație coerentă atât oral, cât și scris.

-          elevii exersează diferite tipuri de comunicare prin activități de tipul „Realizați un poster sau o prezentare PowerPoint cu titlul 10 curiozități despre delfini“.

-          dezvoltă abilitatea de autoevaluare a elevilor prin itemuri de tipul Cum vei ști dacă ai reușit .

-          încurajează elevii să gândească și să formuleze idei argumentate prin exerciții de tipul Exprimă-ți impresiile.

-          datorită secțiunilor Important, ajută elevii să recapituleze noțiunile teoretice prin explicații clare și exemple din universul lor de cunoaștere, pentru o bună înțelegere a tuturor conceptelor din programa școlară.

Auxiliarul contribuie la optimizarea procesului de predare-învăţare-evaluare cu ajutorul lecțiilor recapitulative. Pentru o experiență de învățare completă, auxiliarul acordă atenţie procesului de evaluare şi asigură corectitudinea ştiinţifică a itemilor de evaluare şi autoevaluare.

Fiecare unitate conține probe de evaluare, prin intermediul cărora itemii evaluează informaţia relevantă.

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluare

Spune părerea ta