Coşul meu

0 articole 0,00 RON

My Cart -

0 articole

Limba și literatura română. Suport teoretic și exerciții aplicative

Vândut de Intuitext
20,50 RON 25,63 RON

Disponibilitate: In stoc

Autori: Cătălina Popa, Onorica Tofan, Gabriela Catrina, Mihaela Bahrim, Elena Corcăcel, Mirela Dragomir

Clasa a VI-a
Limba și literatura română
Publicat în 2018
Un singur volum, 208  pagini, 260 mm x 205 mm, policromie
EAN: 5948492310816
ISBN: 978-606-8681-88-7

Această lucrare este elaborată în conformitate cu programa școlară aprobată de Ministerul Educației Naționale prin Ordinul nr. 3393 din 28.02.2017 și poate fi utilizată ca auxiliar pentru pregătirea suplimentară a elevilor.
Prezentul auxiliar propune o învăţare centrată pe elev, concepută ca o experienţă personală la care acesta este participant activ. Elevii sunt puşi în situaţia de a citi, de a scrie despre ceea ce citesc, de a vorbi despre ceea ce citesc şi scriu. Textele literare sau nonliterare, dar şi materialele-suport sunt adaptate la particularităţile acestora de vârstă, răspund intereselor şi curiozităţii lor.

Cantitate:
Suport şi asistenţă
Livrare gratuită peste 150 RON
Comandă rapid

Auxiliarul de Limba și literatura română pentru clasa a VI-a este un material conceput conform cu programa școlară.

Este structurat în 7 unităţi de învățare: Bine ai venit în clasa a VI-a!, În zbor, E-Fabule, Aventura ne cheamă, Destinatar: copilărie, Argumente de primăvară, România pitorească, Bun venit, vacanță!

Manualul conține texte suport, preluate atât din literatura română, cât și din literatura universală, dar pune la dispoziție și texte nonliterare. Acestea dezvoltă imaginația, creativitatea și capacitatea de receptare a valorilor estetice.

Prin organizarea în secvențe specifice, menite să faciliteze procesul de învățare: Folosește-ți cunoștințele!, Descoperă!, Exersează!, Dovedește-ți creativitatea!, dar și prin secțiunea Important, ce conține explicația noțiunilor noi și prezentarea elementelor de teorie, lucrarea se recomandă drept un auxiliar consistent, oferind o completare dinamică și eficientă a manualelor.

Activitățile propuse îl îndeamnă pe elev să lucreze în echipă, să își susțină propriile puncte de vedere și să accepte părerile diferite din partea colegilor.

Prin exerciții de tipul Exprimă-ți impresiile, copilul este încurajat să formuleze idei și argumente. În plus, el poate exersa diferite moduri de comunicare prin activități de tipul „Realizați un poster sau o prezentare PowerPoint cu titlul 10 curiozități despre delfini”.   

Itemii de tipul  Cum vei ști dacă ai reușit îl ajută pe elev în procesul de autoevaluare, iar secțiunile Important reprezintă recapitularea noțiunilor teoretice.

Auxiliarul contribuie la optimizarea procesului de predare-învăţare-evaluare cu ajutorul lecțiilor recapitulative. Pentru o experiență de învățare completă, auxiliarul acordă atenţie procesului de evaluare şi asigură corectitudinea ştiinţifică a itemilor de evaluare şi autoevaluare.

Fiecare unitate conține probe de evaluare, prin intermediul cărora itemii evaluează informaţia relevantă.

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluare

Spune părerea ta

Autori: Cătălina Popa, Onorica Tofan, Gabriela Catrina, Mihaela Bahrim, Elena Corcăcel, Mirela Dragomir