Coşul meu

0 articole 0,00 RON

My Cart -

0 articole

Matematică - Manual pentru clasa a VIII-a

Vândut de Intuitext
29,90 RON 37,38 RON

Disponibilitate: In stoc

Îl găsiți in: Catalogul manualelor scolare valabile in invatamantul preuniversitar clasele I-VIII, an scolar 2021-2022

Autori: Ion CICU, Eliza-Mihaela DAVID, Ioana IACOB, Răzvan CEUCĂ

Detalii tipar: Volumul conține 224 pagini. Manualul este structurat în 11 unități de învățare.

Răsfoiți manualul PDF AICI

Răsfoiti manualul digital AICI

Cantitate:
Suport şi asistenţă
Livrare gratuită peste 150 RON
Comandă rapid

Manualul de Matematica clasa a VIII-a vine, in proporție de 75%, cu aceeași echipă de autori care a reușit să câștige atât licitația de la clasa a V-a cât și licitația de la clasa a VII-a. Așadar manualul are continuitate.

La fel ca în cazul celorlalte manuale și acesta se adresează în primul rând elevilor. El a fost gândit astfel încât să asigure, într-un mod plăcut, o înțelegere clară a noțiunilor. Cele mai multe activități de învățare au suportul teoretic în sfera de preocupări a elevilor de 14 – 15 ani.

Exemplele și problemele rezolvate îl ajută pe elev să înțeleagă demersul logic care stă la baza unui raționament matematic corect; problemele rezolvate sunt structurate pe modelul: cum gândesc, cum scriu.

Acest manual este un sprijin și pentru profesori, mai ales pentru cei aflați la început de carieră. Structura manualului pe unități de învățare îl ajută pe profesor în realizarea planificării. Fiecare unitate de învățare se încheie cu un set de exerciții recapitulative, un model de test de evaluare și un număr de exerciții care să acopere nevoia de remediere sau să netezească drumul spre performanță al elevilor.

Manualul este structurat în 11 unități de învățare ce poartă fiecare titlul conținutului respectiv din programa școlară, mai puțin cel introductiv-recapitulativ, bine ales și consistent: La revedere vacanță!

Unitățile sunt împărțite în lecții:

- de predare-învățare

- de recapitulare

- de evaluare

- de corectare și dezvoltare.

 prof dr. Radu Gologan: „Toate noțiunile sunt prezentate intuitiv și gradat cu exemple din viața cotidiană și exerciții rezolvate în așa fel încât să corespundă modului de gândire și raționament al copiilor la vârsta de 14-15 ani.”

„Câteva argumente care cred că vor face ca textul în discuție să fie un manual apreciat:

- Unitatea dedicată recapitulării și evaluării inițiale este consistentă și atractivă;

- Unitatea ce discută intervalele de numere reale și proprietățile acestora este bine argumentă intuitiv și grafic.

- Unitatea „Elemente de organizare a datelor” constituie un model de urmat pentru a le oferi elevilor posibilitatea de a ințelege pe parcursul vieții această componentă importantă a gândirii unui om util societății;

- Sunt entuziasmat de modul de prezentare a unităților dedicate geometriei în spațiu. Este evidentă amprenta pusă de experiența unuia dintre autori de peste 40 de ani la clasă dar și varietatea de imagini, probleme și aplicații practice propusă. Grafica vine în sprijinul celor spuse.

- Unitatea finală, recapitulativă, este extrem de bine structurată și devine utilă pentru elevii cu aptitudini pentru matematică.”

 

Profesor gr. I Maria Sas (Colegiul Național "Liviu Rebreanu" Bistrița):  „Așezarea în pagină, imaginile și gama de culori utilizate fac manualul extrem de agreabil, chiar atractiv. În plus, sunt evidențiate componentele unităților de învățare, după cum s-a precizat și în instrucțiunile de la început, componente care apar la fiecare unitate de învățare (cu mici excepții justificate).

 "Amintește-ți!" – actualizează elemente utile pentru partea care urmează.

 "Observă și descoperă!" – permite elevului să facă mici exerciții de cercetare/analiză.

 "Important"- colectează noțiunile cheie din conținuturile prezentate, imediat (de regulă) urmate de justificări sau exemple de aplicații.

 "Exersează!" și "Exersezi și progresezi" – permit elevilor să facă exerciții,

iar în funcție de abilități pot să-și selecteze și alte exerciții, lucrând suplimentar, chiar în timpul orei la clasă.

 "Recapitulare" – prezintă o succesiune de exerciții legate de noțiunile din unitatea de învățare finalizată, sau/și din unități anterioare.

 "Evaluare" – conține un test de evaluare sumativă (corespunzător conținuturilor din unitatea de învățare încheiată)

 Toate acestea facilitează studiul individual, permite elevului să se pregătească pentru orele următoare, să-și realizeze pregătirea susținerii evaluărilor semestriale și … să înregistreze progres în formarea proprie.”

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluare

Spune părerea ta