Coşul meu

0 articole 0,00 RON

My Cart -

0 articole

Științe ale naturii - Manual pentru clasa a IV-a 2021

Vândut de Intuitext
39,90 RON 49,88 RON

Disponibilitate: In stoc

Vezi și manualul de Matematică pentru clasa a IV-a

 • Autori: Mirela MihăescuȘtefan Pacearcă, Anița DulmanCrenguța Alexe, Otilia Brebenel
 • Manualul este conceput într-un singur volum de 120 de pagini.
 • RĂSFOIEȘTE MANUALUL TIPĂRIT
  • 24 de sarcini de colaborare
  • 25 de experimențe, activități practice de laborator descrise și ilustrate
  • 198 de activități în cadrul lecțiilor: situații-problemă, analiză și formulare de predicții
 • RĂSFOIEȘTE MANUALUL DIGITAL
  • 54 de filme și animații - suport pentru predare sau studiu individual
  • 71 de imagini pentru predare şi activități în clasă
  • 40 de resurse educaționale interactive simulări, experimente, și jocuri educative
Cantitate:
Suport şi asistenţă
Livrare gratuită peste 150 RON
Comandă rapid

Manualul  Stiinte ale naturii clasa a IV-a

Materialul este transpus în termeni de viață, fără teoretizări care să fie paralele cu interesele elevilor prin cele 5 unități de învățare.

Manualul asigură continuitatea între experiența de viață a copilului și cerințele de ordin social, exprimată prin conținutul programelor școlare. Conceptele teoretice sunt explicate în mod clar și propun aplicații practice pentru a demonstra înțelegerea.

Manualul are următoarele caracteristici:

v  dezvoltă, în cele 5 unități de învățare, toate domeniile științei: Științele vieții, Științele Pământului, Științele fizicii; respectă programa școlară și adaptează conținutul științific la nivelul  înțelegerii elevului;

v  contribuie la educația pentru dezvoltare durabilă prin creșterea gradului de conștientizare a problemelor actuale și viitoare;

v  respectă  etapele învățării prin descoperire: identificarea situațiilor-problemă, emiterea ipotezelor, observarea procesului sau fenomenului științific, investigare-explorare, experiment, stabilirea unor conexiuni între date, formularea concluziilor;

v  consolidează competența de comunicare prin înțelegerea terminologiei specifice și stimularea interesului pentru lectura textelor cu conținut științific;

v  favorizează învățarea prin cooperare prin activitățile organizate în perechi și în echipe.

Manualul oferă numeroase și variate contexte de învățare și exersare care au în vedere individualizarea și exersarea, respectând un stil cognitiv adecvat vârstei, asigurând fiecărui elev instruire în propriul ritm, oferindu-i posibilități de exersare și de a continua studiul în cadrul unor activități extrașcolare în timpul liber.

 Activitățile de învățare plasează elevul în condițiile naturale ale vieții, determinate de motivații și atitudini adecvate în raport cu particularitățile psihologice și cu mediul apropiat.

Manualul sprijină transferul cunoștințelor prin aprofundarea, consolidarea cunoștințelor esențiale și a capacităților formate și prin lărgirea cunoștințelor, completarea conținuturilor deja însușite.

Procesul de formare a competențelor specifice disciplinei Științe ale naturii presupune un demers bazat pe interactivitate, astfel încât accentul învățării să fie pus pe valorificarea cunoștințelor, nu pe reproducerea lor mecanică, pe formarea abilităților, pe schimbarea atitudinilor, pe construirea și dobândirea unor noi achiziții.

Versiunea tipărită a manualului stă la baza versiunii digitale, care păstrează toată structura și elementele celei dintâi, conform celor prezentate mai sus, dar contribuind prin natura elementelor virtuale (animate, interactive) la crearea unor experiențe de învățare complexe, în acord cu cerințele programei școlare actuale, dar și cu vârsta elevilor cărora li se adresează.

Pentru utilizarea eficientă a edițiilor digitale veți beneficia de suportul nostru pe toată durata anului școlar.


Pentru cadrele didactice - în pagina https://manuale.intuitext.ro/ - pot fi descărcate:
• planificarea şi proiectarea unităţilor de învăţare pentru profesor;
• fișe de lucru;
• teste iniţiale, sumative și finale.

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluare

Spune părerea ta