Coşul meu

0 articole 0,00 RON

My Cart -

0 articole

Științe ale naturii - Manual pentru clasa a III-a 2021

Vândut de Intuitext
39,90 RON 49,88 RON

Disponibilitate: In stoc

Cantitate:
Suport şi asistenţă
Livrare gratuită peste 150 RON
Comandă rapid

Manualul respectă programa școlară pentru clasa a III-a și are drept scop sprijinirea transferului cunoștințelor pe verticală – prin aprofundarea, consolidarea cunoștințelor esențiale și a capacităților formate și pe orizontală – prin lărgirea cunoștințelor, completarea conținuturilor deja însușite. Prin diversitatea metodelor activ-participative abordate, manualul transformă elevul în subiect activ al învățării, dându-i posibilitatea de a studia informația de sine stătător, înțelegând-o, stocând-o și aplicând-o în mod independent, dezvoltând astfel aptitudinile intelectuale, spiritul de investigație și creativitate ale acestuia.

Manualul este structurat în 6 unități de învățare. Prin introducerea în paginile manualului a secvenţelor de învăţare prin descoperire, elevii sunt provocați să descopere și să investigheze.

Solicitările nu limitează activitatea elevului la o simplă observare, ci îi invită la activităţi practice, care facilitează învăţarea prin experienţă.

Manualul are urmatoarele caracteristici:

  • dezvoltă, în cele 6 unități de învățare, toate domeniile științei: Științele vieții, Științele Pământului, Științele fizicii; respectă programa școlară și adaptează conținutul științific la nivelul înțelegerii elevului;
  • contribuie la educația pentru dezvoltare durabilă prin creșterea gradului de conștientizare a problemelor actuale și viitoare;
  • respectă  etapele învățării prin descoperire: identificarea situațiilor-problemă, emiterea ipotezelor, observarea procesului sau fenomenului științific, investigare-explorare, experiment, stabilirea unor conexiuni între date, formularea concluziilor;
  • consolidează competența de comunicare prin înțelegerea terminologiei specifice și stimularea interesului pentru lectura textelor cu conținut științific;
  • favorizează învățarea prin cooperare prin activitățile organizate în perechi și în echipe.

Manualul oferă modalităţi de evaluare tradiţionale şi complementare în concordanţă cu specificul disciplinei. Proiectele propuse pentru a fi realizate în grup sau individual contribuie la formarea competenţelor sociale, de interevaluare şi autoevaluare. Varianta printată este atractivă, are un design modern și aerisit, adaptat vârstei elevilor, un tipar de bună calitate. Varianta printată vine la pachet cu varianta digitală a manualului, disponibilă pe platfoma: www.manuale.edu.ro.

Manualul digital conține elemente educaţionale cu grad înalt de interactivitate – simulări de procese, rezolvare de probleme, jocuri educative - prin care elevul reuşeşte, prin joc, experiment şi descoperire, să atingă un profit cognitiv superior.

Prin maniera atractivă, modernă și creativă în care este conceput, prin ancorarea în realitățile actuale ale societății pe care copiii le agreează la această vârstă, manualul de Științe ale naturii depășește statutul de instrument de lucru care facilitează predarea-învățarea-evaluarea, întrunind și calități ce ar putea să îl transforme într-un fidel prieten alături de care copilul explorează, se joacă, învață, se bucură, dezleagă enigme, descoperă și crește.

IMPORTANT: pentru utilizarea eficientă a manualelor INTUITEXT veți beneficia de suportul nostru pe toată durata anului școlar.

 

 Pentru cadrele didactice - în pagina https://manuale.intuitext.ro/ - pot fi descărcate:

• planificarea şi proiectarea unităţilor de învăţare pentru profesor;
• fișe de lucru;
• teste iniţiale, sumative și finale.

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluare

Spune părerea ta