Coşul meu

0 articole 0,00 RON

My Cart -

0 articole

Matematică - Manual pentru clasa a VII-a-2024

Vândut de Intuitext
39,90 RON

Disponibilitate: In stoc

Autori: Ion Cicu, Silvia Mareș, Ioana Iacob, Răzvan Ceucă, Andrei Băleanu, David Brumar

Detalii tipar: Volumul conține 208 pagini, în 11 unități de învățare. Fiecare unitate de învățare cuprinde: secțiune de predare, secțiune de recapitulare, secțiune de evaluare, secțiune de ameliorare și dezvoltare.

VEZI PDF AICI!

RASFOIESTE AICI MANUALUL DIGITAL!

Cantitate:
Suport şi asistenţă
Livrare gratuită peste 150 RON
Comandă rapid

Manualul Intuitext de Matematică pentru clasa a VII-a pune la dispoziția elevilor numeroase contexte de învățare și aplicare care au în vedere individualizarea și exersarea, în deplin acord cu stilul cognitiv al vârstei elevilor căreia i se adresează.

Manualul asigură fiecărui elev instruire în propriul ritm şi îi oferă posibilități de reluare și continuare a studiului în cadrul unor activități extrașcolare sau îi sugerează un program de activitate compensatoriu, în timpul liber.

Manualul Intuitext de Matematică pentru clasa a VII-a este împărțit în 11 unități de învățare, fiecare cuprinzând lecții de PREDARE, de RECAPITULARE, de EVALUARE, de AMELIORARE și DEZVOLTARE.

  • Lecția de predare are secțiuni corespunzătoare momentelor lecției în situația de predare-învățare centrată pe elev, implicându-l pe acesta prin sarcini specifice şi prezentându-i acestuia noțiuni treptat, experimental sau aplicat, în corelaţie cu viața reală și cu exemple relevante pentru experiența sa de viață.
  • Lecția de recapitulare conține sarcini care fixează noțiunile prezentate în unitate, combină conceptele în exercții și probleme și pregătește lecția de evalaure.
  • Lecția de evaluare conține proba de evaluare, cu itemi formulați astfel încât să evaluaeze deprinderea competențelor de interes abordate în unitatea de învățare și o grilă de autoevaluare care arată modul în care se acordă punctele pentru fiecare item.
  • Lecția de ameliorare și dezvoltare conține în prima parte sarcini de o complexitate redusă destinate elevilor care nu au avut rezultate bune la evaluare, iar în a doua parte sarcini mai complexe, destinate elevilor cu rezultate foarte bune la proba de evaluare.

Manualul Intuitext de Matematică pentru clasa a VII-a are şi o versiune digitală, care urmează îndeaproape versiunea tipărită , prin respectarea conţinutului știinţific, ordinii unităților de învățare și stilului grafic.

Varianta digitală, oferă prin particularitatea interactivă a activităților, șansa unei învățări personalizate, mult îmbunătățite.

Manualul nu limitează activitatea elevului la o simplă observare, care implică lucrul cu obiecte, în vederea asumării și internalizării lor, întrucât numai acest mod de lucru poate facilita învăţarea elevului prin experienţă.

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluare

Spune părerea ta

Ion Cicu 

Din 1988 este profesor la Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 96 din Bucureşti.  Prof. Ion Cicu a scris, singur sau în colectiv, mai multe auxiliare şcolare, iar colaborarea cu  Intuitext s-a materializat în realizarea mai multor  produse de soft educaţional. Este unul dintre autorii manualului de clasa a V-a care a obținut cel mai bun punctaj la licitația pentru manualele școlare din 2017. Cel mai valoros dintre proiectele la care a lucrat este produsul „Geometrie, între joc și nota 10” - geometrie plană, care a obţinut premiul pentru cel mai bun produs de soft educaţional în 2007. Astăzi îl găsim printre redactorii Gazetei Matematice, unde răspunde de partea dedicată învăţământului primar şi gimnazial. Pasiunea sa pentru matematică este simțită în cadrul echipei ViitoriOlimpici, unde susține constant elevii olimpici la matematică.

Silvia Mareș

Absolventă a Școlii Normale din Târgoviște și a Facultății de Matematică, Universitatea din București, Silvia Mareș este în prezent profesor de Matematică cu gradul I și director al Colegiului Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște. Are studii postuniversitare de specializare în Informatică și o experiență de 25 de ani la catedră, la ciclul primar, gimnazial cât și liceal. De asemenea, este profesor metodist al liceului pedagogic, al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița și al Universității Valahia din Târgoviște. Utilizează la clasă mijloace didactice moderne, softuri educaționale, platforme de învățare, îmbinând armonios activitatea independentă a elevilor cu învățarea prin cooperare, metodele tradiționale de evaluare cu cele alternative, punând accent pe utilizarea în viața cotidiană a competențelor dobândite de către elevii săi.

Ioana Iacob

A obținut diploma de Master cu lucrarea „Modele matematice în biologie. Aplicații Matlab“. Între disciplinele principale studiate se numără Analiză funcțională, Calculul variațiilor și control optimal, Ecuații cu derivate parțiale, Analiza numerică a EDP, Geometrie Diferențială, Geometrie Simplectică, Istoria Matematicii, Mecanică Lagrange și Hamilton, Structuri algebrice și aplicații, precum și Topologie și funcții reale. În plus, Ioana Iacob și-a completat studiile în cadrul L’Università degli Studi di Milano, Departamentul de Matematică „Federigo Enriques”. De asemenea, Ioana Iacob deţine bune abilităţi de comunicare dobândite prin pregătirea elevilor de liceu sau de gimnaziu la matematică.

Răzvan-Dumitru Ceucă

A obținut diploma de Master cu lucrarea „Controlabilitatea sistemelor diferențiale“, iar între principalele discipline studiate se numără Analiză funcțională, Calculul variațiilor și control optimal, Ecuații cu derivate parțiale, Analiza numerică a EDP, Geometrie Diferențială, Geometrie Simplectică, Istoria Matematicii, Mecanică Lagrange și Hamilton, Structuri algebrice și aplicații, precum și Topologie și funcții reale. În plus, și-a completat studiile în cadrul L’Università degli Studi di Milano, Departamentul de Matematică „Federigo Enriques”.

Andrei Băleanu

Este absolvent al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti şi în prezent profesor de Matematică în Bucureşti. Co-fondator al unei asociaţii ce activează în domeniul educaţional, Andrei Băleanu este pasionat de educaţie şi de matematică.

David Brumar

Este în prezent doctorand al Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babes-Bolyai din Cluj Napoca, având ca domenii de interes ecuațiile cu derivate parțiale și analiza neliniară. Totodată, el este profesor de matematică într-o școală gimnazială din Cluj Napoca, face parte din echipa ViitoriOlimpici și este profesor asociat proiectului MERITO. David Brumar crede într-o abordare empatică a procesului educativ care poate motiva, ghida și chiar spori potențialul elevilor.